× Close

Boek au pair

Boek je au pair

Binnen 2 maanden jouw au pair geregeld

  • Een au pair komt bij jullie gezin inwonen
  • Flexibele opvang voor je kinderen
  • Goedkoper dan opvang
  • Hulp met huishouden en koken
Plaats au pair verzoek
Vrijblijvend
Logo Air BE
Logo juiste formaat
Logo Rode Kruis BE
Logo MC Belgie
Logo GVA BE
PWC logo BE

Over ons

Nanny Nina au pair team
Het is onze visie ouders te laten genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben.
Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. In 2010 zijn wij in Delft gestart en sindsdien eigenlijk alleen maar groter gegroeid. We zijn sinds 2019 ook "erkend referent" en mogen daarom van de immigratie en naturalisatie dienst begeleiden in de visumaanvragen en het traject met een au pair. Ons au pair team begeleidt jou en je toekomstige au pair gedurende het hele proces. Wij zorgen ervoor dat de visum aanvraag en administratie goed geregeld is zodat jullie samen een geweldige tijd kunnen hebben, culturen kunnen delen en nieuwe ervaringen op kunnen doen. Het is nogal een spannend avontuur, dus dan is het fijn als je bij iemand terecht kan met al je vragen. We zijn slechts een e-mail of telefoontje verwijderd en helpen je graag! Don’t worry, we’ve got you. Lees hieronder alles over de kosten, de eisen, het aanvraag- en matchingsproces en de screeningsprocedure. We hopen snel van je te horen! Michelle, Hannah, Laura en Jasmijn 06 83261116 [email protected]
Lees meer
Kosten au pair

Eenmalige kosten aan Nanny Nina

Plaatsing via Nanny Nina
2988
Korting als je zelf een au pair zoekt
- 1000

Maandelijkse kosten

Zakgeld
340
Telefoon vergoeding
20
reiskosten vergoeding
60
Nanny Nina Academy training
35
Au pair verzekering
45
EHBO cursus
0
Totaal
500
Plaats gratis au pair verzoek
of bel voor meer informatie naar tel: 06 83 26 11 16
au pair manou met kindje op haar arm
Download de au pair brochure!

Hoe het werkt

1
undraw_Order_confirmed_re_g0if
Plaats een
au pair aanvraag
2
undraw_check_boxes_m3d0
Binnen 2 weken: Nanny Nina selecteert een au pair voor jouw gezin. Of je zoekt zelf een au pair. Maak alvast kennis met elkaar!
3
undraw_aircraft_fbvl
Binnen 6 weken: Jullie au pair vliegt naar je toe en mag meteen starten met helpen
4
undraw_add_document_0hek
Binnen 8 weken: Haal de verblijfsvergunning op de een IND-loket
5
undraw_coming_home_52ir
Binnen 9 weken: Schrijf je in bij de gemeente om een BSN nummer te ontvangen. Wel zo handig want dan kan je een bankrekening openen!
6
undraw_medicine_b1ol
Binnen 3 maanden: Laat het TB onderzoek doen bij de GGD als dat nodig is.
7
undraw_At_work_re_qotl
Binnen 4 maanden: Zorg voor een basis-zorgverzekering binnen 4 maanden na aankomst.
8
undraw_happy_announcement_ac67
Binnen 5 maanden: Alles is geregeld!

Onze au pairs zijn gescreend

Aangenaam, mijn naam is Ritsya en ik ben verantwoordelijk voor het au pair bureau van Nanny Nina. Het is natuurlijk best wel spannend om iemand in je huis te nemen, laat staan voor je lieve kinderen te zorgen. Ik weet het, want ik host zelf een au pair. Ik weet dus hoe belangrijk de screening is. Bij Nanny Nina screent mijn team alle au pairs grondig. Naast dat wij een VOG, legalisatie van de geboorteakte en een medische keuring verplichten, vragen wij onze au pairs de hemd van het lijf. We hebben inmiddels zo veel inschrijvingen van au pairs dat we kieskeurig kunnen zijn en alleen de állerbeste doorlaten.

au pair gezocht ritsya onze hoofd au pair helpt jou bij je zoektocht naar de perfecte au pair
Wat doet Nanny Nina voor jou?

Wat doen wij voor jou als au pair bureau?

We screenen je au pair en zorgen dat je aan alle au pair wet- en regelgeving voldoet. We zorgen er vooral ook voor dat jij en je gezin een zorgeloos en fijn au pair jaar hebben, en dat je au pair een geweldige tijd beleeft hier. En dat doen we met liefde (en tot in de late uurtjes als het moet) want we vinden ons werk echt geweldig.

Au pair begeleiding & events

We vinden het super belangrijk dat jouw au pair goede begeleiding krijgt en zich thuis gaat voelen. Daarom organiseren we elk jaar 6 au pair events waarbij we op avontuur gaan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen in Amsterdam met kerst, Sinterklaasavond vieren, boottochtjes in Haarlem en high tea op pittoreske locaties.

Au pair training

We bieden onze au pairs als enige au pair bureau daarnaast ook toegang tot onze eigen in-house au pair academy. Hierin staan allerlei interessante trainingen over hoe je “overleeft” in Nederland. Je vindt er daarnaast ook cursussen over zelfontwikkeling, communicatie en pedagogische ontwikkeling.

Au pair screening

Een au pair in huis nemen is een keuze die grote invloed heeft op jouw leven, en dat van je kinderen. Daarom zorgen wij er om te beginnen voor dat je echt een goede match hebt met je au pair. Je kan natuurlijk ook als gezin zelf je au pair aandragen, maar ook dan screenen we de au pair volgens onze strenge richtlijnen en checken of het een goede au pair kandidaat is. Het komt soms ook voor dat we na de screening adviseren om een andere au pair te kiezen omdat we alarmbellen horen afgaan. We hebben namelijk veel ervaring met het screenen en weten welke vragen we moeten stellen om te voorkomen dat de au pair met verkeerde redenen of verwachtingen naar Nederland wil komen. Ook testen we of hij of zij qua normen en waarden, karakter en ervaring past bij wat jij zoekt. We geloven oprecht dat als je van tevoren iets meer tijd investeert en de juiste au pair kandidaat kiest, dat dit veel tijd en problemen kan voorkomen.

Au pair wet- en regelgevingWe hebben daarnaast als au pair bureau de verantwoordelijkheid gekregen van het ministerie van Immigratie en Naturalisatie om zorg dragen dat alle administratie in orde is, maar ook dat de au pair wet- en regelgeving wordt gevolgd. Dat is een flinke taak, want de regelgeving is complex.

Onderstaande is wat wij doen voor jullie als au pair bureau:

- zoeken van een geschikte au pair
- screenen van de au pair en referentie checks
- contracten opstellen
- controleren van aangeleverde stukken zoals salaris verklaring en BRP
- indiening au pair aanvraag bij immigratie en naturalisatie ministerie
- begeleiding van de au pair met evaluaties
- inschrijving en afronding
- advies over verzekeringen en wetgeving
team nanny nina au pair bureau lacht naar de camera
Groepje van 10 Au pairs van over heel de wereldstaan in een groepje op het nanny nina kantoor voor het logo van nanny nina au pair bureau en lachen in de camera

Vragen van andere ouders

Wat is een au pair?

Een au pair is iemand uit het buitenland tussen 19 – 30 jaar oud die voor een bepaalde periode, tot maximaal één jaar bij het gastgezin in huis woont als een culturele uitwisseling. Ze komt voor de uitwisseling en in ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteunt de au pair bij de zorg voor de kinderen en lichte hulp in het huishouden.

Welke rechten heeft een au pair?

Een au pair heeft recht op kost, inwoning en zakgeld. Zakgeld is in Nederland wettelijk vastgesteld voor een au pair. Dit bedrag moet minimaal €300 en mag maximaal €340 per maand zijn. Deze bedragen verschillen per land. In België is het minimale zakgeldbedrag bijvoorbeeld €450 per maand. Een maximum is daar niet aanwezig.

Naast kost, inwoning en zakgeld heeft een au pair ook recht op minimaal twee vrije dagen per week. Daarnaast heeft een au pair, als ze een jaar in het gezin verblijft, recht op twee weken doorbetaalde vakantie.

Om ervoor te zorgen dat de au pair het maximale aantal werkuren van 30 uur niet overschrijdt, is het belangrijk om een werkrooster te maken. Hierin staan de uren die de au pair voor jouw gezin werkt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en is alles lekker duidelijk!

Hoe lang mag een au pair blijven?

Een au pair mag van de Nederlandse overheid maximaal één jaar in Nederland blijven. Mocht je daarna nog een au pair willen uitnodigen in je huis, dan helpen we je graag bij je zoektocht naar een lieve nieuwe au pair voor het volgende jaar.

Wat is het verschil tussen een au pair uit de EU en NON EU?

Voor au pairs die uit de EU komen is het niet verplicht om een visum aan te vragen. Komt de au pair niet uit de EU, dan is dit verplicht. Voor beide au pairs heb je een au pair bureau als erkend referent nodig om het proces te begeleiden.

Wat is de au pair academy?

In de au pair academy zit een Personal Development cursus met Gallup strength test. Ook zit er een EHBO cursus met praktijk bij en leren we de basics van bijvoorbeeld boodschappen doen en met het OV reizen. Er zit ook een basis NL module in om de meest gebruikte woorden te leren. Bij Nanny Nina zijn we nog een stapje verder gegaan en bieden we jouw au pair toegang tot nuttige trainingen voor de volledige 12 maanden en niet alleen voor 12 weken zoals de meeste taalcursussen.

Heeft een au pair recht op vakantie?

Ja, als de au pair een jaar bij jullie blijft, heeft ze recht op 2 weken doorbetaalde vakantie. Plan samen met de au pair wanneer hij of zij deze kan opnemen en wat handig is voor beiden.

Welke eisen worden er gesteld aan de kamer van een au pair?

De kamer van een au pair moet daglicht hebben en een raam dat open kan. De kamer moet een deur hebben voor privacy,  verwarming, verlichting. En vandaag de dag een levensbehoefte: wifi! Zorg dat je au pair zich welkom en thuis voelt door een plantje en welkomst tekening klaar te leggen.

Wat doet Nanny Nina au pair bureau?

We regelen alle contracten, de uitgebreide screening van je au pair, visum aanvraag bij de IND en het allerbelangrijkste: we zorgen gedurende het verblijf van je au pair voor een superfijne begeleiding en events zodat je au pair en jij een geweldige uitwisselen hebben samen!

Feestelijke groepsfoto van vrouwen in roze jassen die kinderen dragen
Au pair met Nanny Nina

Wij kiezen onze au pairs met grote zorg uit. Wij zoeken betrouwbare, sprankelende dames en heren die oprecht van kinderen houden.

  • Een au pair is betrouwbaar en zorgzaam, zelfstandig en volwassen
  • Iemand die jij en je kinderen graag om zich heen hebben

Wij begeleiden jou en je au pair bij elke stap zodat je gezin geen stress ervaart. Wij nemen contact op met je au pair en zorgen voor alle benodigde documenten voor de IND.

Wij screenen haar en geven advies als dat nodig is. Voordat je au pair aankomt in Nederland, ontvangt ze een informatiepakket met alle praktische tips die nodig zijn om zich thuis te voelen en een goede samenwerking met jou aan te gaan.

Via onze au pair academy bieden we leuke taalcursussen en trainingen aan om je au pair een fijne, culturele uitwisseling te geven. We checken met een appje en belletje in bij je au pair, en we zijn altijd bereikbaar voor vragen. We denken graag mee.

Nanny Nina blog