× Close

Boek au pair

Icons

Vind je au pair in België

Binnen 2 maanden jouw au pair geregeld
  • Een au pair komt bij jullie gezin inwonen
  • Flexibele opvang voor je kinderen
  • Goedkoper dan andere vormen van opvang
  • Hulp met huishouden en koken

Verwelkom een au pair in België

beautiful view of a city in belgium
Lieve mensen, prachtige steden en het lekkerste bier. Geen wonder dat onze au pairs zo graag naar België willen!
Afgezien van de voordelen van het hosten van een au pair, kan het ook behoorlijk stressvol zijn. Hoe zit het met uw privacy? Wij hebben ervaren dat u daar helemaal geen omkijken naar heeft. Au pairs gaan graag op avontuur, het zijn namelijk avontuurlijke types! Zeker in een prachtig land als België, wie wil er nu geen herinneringen maken, de prachtige geschiedenis zien en de warme cultuur van België ervaren?
Meer informatie over het hosten van een au pair
Logo Air BE
Logo juiste formaat
Logo Rode Kruis BE
Logo MC Belgie
Logo GVA BE
PWC logo BE

Vragen van andere ouders

Wat is een au pair?

Een au pair is iemand uit het buitenland tussen 19 – 30 jaar oud die voor een bepaalde periode, tot maximaal één jaar bij het gastgezin in huis woont als een culturele uitwisseling. Ze komt voor de uitwisseling en in ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteunt de au pair bij de zorg voor de kinderen en lichte hulp in het huishouden.

Welke rechten heeft een au pair?

Een au pair heeft recht op kost, inwoning en zakgeld. In België is het minimale zakgeldbedrag €450 per maand.

Naast kost, inwoning en zakgeld heeft een au pair ook recht op minimaal twee vrije dagen per week. Daarnaast heeft een au pair, als ze een jaar in het gezin verblijft, recht op twee weken doorbetaalde vakantie.

Om ervoor te zorgen dat de au pair het maximale aantal werkuren van 20 uur niet overschrijdt, is het belangrijk om een werkrooster te maken. Hierin staan de uren die de au pair voor jouw gezin werkt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en is alles lekker duidelijk!

Hoe lang mag een au pair blijven?

Een au pair mag maximaal één jaar in België blijven. Mocht je daarna nog een au pair willen uitnodigen in je huis, dan helpen we je graag bij je zoektocht naar een lieve nieuwe au pair voor het volgende jaar.

Wat is het verschil tussen een au pair uit de EU en NON EU?

Voor au pairs die uit de EU komen is het niet verplicht om een visum aan te vragen. Komt de au pair niet uit de EU, dan is dit verplicht. Voor beide au pairs heb je een au pair bureau als erkend referent nodig om het proces te begeleiden.

Moet je een verzekering afsluiten voor je au pair?

De familie is verantwoordelijk voor het afsluiten van een ziektekosten- en reisverzekering voor de buitenlandse kandidaat. Geen zorgen, daar kunnen wij bij helpen!

Welke eisen worden er gesteld aan de kamer van een au pair?

De kamer van een au pair moet daglicht hebben en een raam dat open kan. De kamer moet een deur hebben voor privacy,  verwarming, verlichting. En vandaag de dag een levensbehoefte: wifi! Zorg dat je au pair zich welkom en thuis voelt door een plantje en welkomst tekening klaar te leggen.

Wat doet Nanny Nina au pair bureau?

We regelen alle contracten, de uitgebreide screening van je au pair, visum aanvraag bij de IND en het allerbelangrijkste: we zorgen gedurende het verblijf van je au pair voor een superfijne begeleiding en events zodat je au pair en jij een geweldige uitwisselen hebben samen!

Kosten au pair

Eenmalige kosten aan Nanny Nina

Plaatsing via Nanny Nina
1000
Registreer
Wij helpen je de perfecte kandidaat te vinden
au pair manou met kindje op haar arm

Ons team helpt jou de perfecte au pair in België te vinden

Nanny Nina au pair team
Ontmoet jouw au pair team!
Wat voor soort au pairs selecteren we? Wij kiezen onze au pairs zeer zorgvuldig uit. Het moeten betrouwbare, sprankelende mensen zijn die echt van kinderen houden en ze aanbidden. Onze au pairs zijn volwassen en onafhankelijk, gewoon iemand die je graag in huis wil hebben. Leuk weetje: Iedereen uit ons team is vroeger au pair geweest, dus we weten precies wat het inhoudt. Ons screeningsproces is vrij streng, zodat we alleen de allerbeste voor kunnen stellen. Wij zijn altijd bereikbaar voor eventuele vragen. Oh, en we hebben al meer dan 200 au pairs gematcht, dus we weten waar we het over hebben!
Lees meer over ons